3 boeken voor een beter leven

“Good people do good things”

Steven weinberg

Waar gaat het heen met de mensheid? Een vraag die vaak retorisch gesteld wordt, want de toekomst voorspellen kunnen we niet. Wel kunnen we allemaal lezen en ik heb hier drie boeken die aansporen tot beter gedrag.

We zien tegenwoordig steeds vaker gedrag waarvan onze mond open valt. Een probleem wat we moeten aanpakken bij de kern: de mens. En je weet wat ze zeggen; jong geleerd, is oud gedaan. Ik pleit voor een betere verdeling van de vakken op school.
Ik vind dat er niet alleen vakken zoals wiskunde, biologie en Engels gegeven moeten worden, maar dat er veel meer aandacht moet zijn voor de ontwikkeling van de persoonlijkheid. De sociale ontwikkeling, de zelfontplooiing, het bewust worden van je handelen. Als kinderen het niet van hun ouders meekrijgen, laat het ze dan alsjeblieft op school leren.

Wiskunde is leuk, maar zolang je er niks mee gaat doen later, heb je er vrij weinig aan. Les in persoonlijke ontwikkeling heb je je hele leven wat aan. Een kort lijstje met drie boeken die ieder mens eigenlijk zou moeten lezen óf les in zou moeten krijgen. Boeken voor een beter leven, zodat de mensheid het overleeft. Met elkaar.

1 De kracht van kwetsbaarheid van Brené Brown
Dit boek maakt je echt en beter mens. Je moet een beetje door de Amerikaanse hoe-ha heen lezen, maar ik heb hier echt mooie levenslessen uit gehaald. Ik herlees mijn favoriete stukken als ik de kracht even kwijt ben geraakt, want ook ik kan soms negatief denken of doen.

2 De verbogen impact van Babette Porcelijn
We moeten niet alleen beter met elkaar omgaan, maar ook beter met de wereld. De verborgen impact is een eye-opener over het milieu en wat voor impact jouw levensstijl heeft op de aarde. Belangrijk dat iedereen dit weet en hier geldt echt: jong geleerd, oud gedaan.

3 Miracle Morning van Hal Elrod
Ik wil hiermee niet zeggen dat iedereen vroeg op moet staan, maar dit boek geeft je een routine voor persoonlijke ontwikkeling. Werken aan jezelf én tijd voor jezelf is belangrijk en het is maar een uur per dag. Je kan toch wel een uur per dag vrij maken voor jezelf?


That’s it. Drie boeken maar. Haal er je eigen lessen uit, pas ze toe in je leven. Stap nóg vaker uit je comfort zone en blijf jezelf ontwikkelen. Iedere dag. We kunnen niet voorspellen wat er in de toekomst gaat gebeuren, maar ik hoop dat het beter wordt. Een mooi streven waar ik zelf naar probeer te leven, iedere dag weer een beetje beter dan gister.

Een gedachte over “3 boeken voor een beter leven

  1. Goeie. 👍🏻 Ik vind dat dus heel moeilijk. Een uur per dag voor jezelf moet inderdaad makkelijk kunnen. Maar toch vind ik dat heel lastig. Waarschijnlijk iets mer time management en prioriteiten stellen want ik zou het wél graag willen. 🙄😏

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *