30 dingen die je moet hebben voor je 30ste

Oké, je moet natuurlijk helemaal niks en het wordt misschien lastig om alles af te vinken, maar laten we eens kijken naar de ’30 dingen die je moet hebben voor je 30ste-lijst’ uit een Cosmopolitan van drie jaar geleden en zien wat we kunnen afvinken.

1 Een origineel kunstwerk.
Aan mijn wand hangt een foto, is zo goed als origineel en er zit een best bijzonder verhaal aan vast, maar ik zou wel een ‘echt’ schilderij willen hebben. Een vinkje én een item voor mijn bucketlist.

2 Een goede tas.
Hier ben ik met de jaren steeds beter in geworden en een collectie van favorieten verzameld. Zo heb ik een dagelijkse tas, een werktas, een staptasje, een rugtas, een sporttas en een reiskoffer. Voor iedere gelegenheid een tas. Vinkje!

3 Een mooie agenda.
Aangezien mijn I-phone werkt als agenda, is dit een hele mooie agenda. Vinkje. Gebruik jij ook je telefoon of schrijf je nog?

4 Een goede verzekering.
Al een aantal jaar ben ik verzekerd bij de Hema, ik vind de prijs goed en stiekem doe ik het natuurlijk allemaal voor de 10% korting in de winkel. Absolute Hema-lover. Vinkje.

5 Een Linkedin-profiel.
Geen vinkje voor een Linkedin-profiel. Weer iets om bij te houden. Wat zeggen jullie, profiel aanmaken of niet nodig?

6 Een goed matras.
Yes, een vinkje. Toevallig hebben we twee weken geleden een nieuwe topper gekocht voor ons bed. Een fijne frisse start na al die zwangerschaps/borstvoeding- activiteiten in bed.

7 Een ex (die je iemand anders zou aanraden).
Uhm, nu moet ik even goed denken, maar ik heb er denk ik wel één of twee in de aanbieding. Ook al zijn we uit elkaar voor een reden, the good stuff was good. Vink.

8 Een spaarpot.
Een roze spaarvarken met een gat onderin heb ik niet, maar sparen kan ik best goed. Ik voel me erg volwassen nu. Vinkje!

9 Een visitekaartje.
Voor mijn werk bij Haerlems Bodem heb ik een visitekaartje. Zonder die job zou ik er geen hebben en als juf deel je ook niet echt visitekaartjes uit, maar toch een vinkje. Gebruik jij een visitekaartje? Privé of voor werk?

10 Een gereedschapsset.
Mijn vader is een echte handyman, dus toen ik uit huis ging kreeg ik een zooitje gereedschap mee en dat zit in een roze tasje en komt heel goed van pas als ik aan de klus ga. Vink.

11 Een goede huisarts.
De keren dat ik bij mijn huisarts ben geweest, zijn me goed bevallen, maar gelukkig kom ik er weinig. Vink.

12 Een goede bestekset.
Een half vinkje voor dit punt. Vorig jaar heb ik de overstap naar goud bestek gemaakt and I’m loving it. Gaandeweg kwam ik erachter dat het bestek niet vaatwasserbestendig is. Ik ben nu dus mijn langzaam zilver wordende bestek aan het vervangen voor goud blijvende exemplaren.

13 Een basisgarderobe.
Vette vink. Ik heb mijn kast op orde, niet zo moeilijk ook met een moeder die in een kledingwinkel werkt en altijd wel wat voor je heeft. Laatst flink opgeruimd en echt alleen favorites bewaard.

14 Acceptatie.
Vroeger wilde ik graag langer, dunner en knapper zijn en uitblinken in van alles en nog wat, tegenwoordig ben ik blij met wie ik ben, wat ik kan en hoe ik eruit zie.

15 Een vriend(in) die je laat lachen tot je buikpijn hebt.
Fijne vriendschappen zijn zo waardevol en kan me gelukkig prijzen met de vriendschappen die ik heb. Hoewel ik ook heel hard om mezelf kan lachen hoor. Vinkje!

16 Een investering.
Vastgoed is een investering die voor de hand ligt, we zijn op huizenjacht, maar de markt is moeilijk. Ik zou mij ook wel willen verdiepen in aandelen en beleggen, maar daar weet ik nog te weinig van.

17 Een boekhouder.
Is dat echt nodig als je het zelf aardig red? Geen vinkje.

18 Een creditcard.
Lekker Amerikaans en zo fijn in gebruik, ik zou niet zonder willen. Heb jij een creditcard?

19 Een meubelstuk zonder de naam ‘Klippan’ of ‘Billy’.
Als ik snel even mijn woonkamer scan dan moet ik eerlijk toegeven dat de meeste spullen van Ikea zijn. Dit voelt ineens erg ‘onvolwassen’. Wel heb ik een antiek koffietafeltje waar ik best trots op ben. Mini vinkje.

20 Een juicy story.
Absoluut. Ik heb wel wat leuke verhalen van mijn ‘wilde jaren’. Vink please!

21 Een spaarrekening.
Die krijg je toch standaard bij je betaalrekening? Uiteraard is het handig om er ook wat geld op te zetten, maar ik kan je vertellen dat zelfs mijn dochter een spaarrekening heeft. Katsjing, ik bedoel vink!

22 Een opbergsysteem voor belangrijke papieren.
Organiseren is voor mij als ademen, dat gaat vanzelf, zonder na te denken. Ik kick er zelfs een beetje op. Neurotisch vinkje erbij.

23 Een basiscollectie schoenen.
Ook deze een easy vinkje, want ik heb alles wat ik nodig heb bij elke gelegenheid. De laatste jaren koop ik ook steeds minder schoenen, ik draag toch mijn favorieten en koop pas weer nieuwe wanneer die ‘op’ zijn.

24 Een sport.
Hardlopen, yoga, fitness, fietsen, zwemmen, ik vind alles leuk! Vink!

25 Een favo drankje.
Sinds een paar jaar drink ik rode wijn (lifegoal) en een gin en tonic vind ik ook wel heel fijn. Vink. Wat drink jij graag?

26 Goede lingerie.
Een paar weken geleden heb ik al mijn bh’s van vóór mijn zwangerschap weggegooid en ga ik, als ik stop met borstvoeding geven, mezelf verwennen met een collectie nieuwe. Nu nog geen vink.

27 Een politieke voorkeur.
Ai, ik ben echt een slechte met politiek. Ik zou me er echt eens in moeten verdiepen, maar ik weer niet waar te beginnen. Iemand tips? Of een snelcursus politiek voor mij?

28 Een testament.
Sinds mijn dochter er is denk ik wat meer na over dingen als testamenten en dergelijke. De doorslag was het overlijden van mijn buurvrouw, we hebben meteen onze zaken geregeld. Trotse vink.

29 Een seksspeeltje.
Mijn speeltje is twee meter lang en heet Michiel. Vink!

30 Een favoriete kleur lippenstift.
Grappig, alsof ik onbewust al met deze lijst bezig was. Ik draag nooit lippenstift, maar dacht laatst, misschien voor de verandering maar eens wat vaker lippenstift op doen. Ik heb er eentje in mijn tas gedaan, maar nog niet gebruikt. Geen vink.

Het resultaat: 23,5 vink voor mij. Hoeveel keer heb jij kunnen vinken? Ik ben al aardig goed op weg volgens de lijst van de Cosmo, nog 6,5 vink en ik kan met een gerust hart aan het leven na de dertig beginnen. Check ook mijn persoonlijke ‘Bucketlist before 30’ die woensdag online komt.

3 gedachtes over “30 dingen die je moet hebben voor je 30ste

  1. Een goed LinkedIn profiel met een bijbehorend netwerk kan je echt heel veel gave kansen opleveren! Ook heel fijn om alles wat je hebt bereikt op een rijtje te zien. Zeker een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *