Als het vriendje van huis is

Danst het vriendinnetje op tafel? Huilt ze bij zoetsappige romcoms? Slaat ze haar slag met veel chocolade? Of wil ze elke vijf minuten weten hoe het met haar vriendje gaat?

Vriendlief is vier dagen op tenniskamp in Portugal. Voor het eerst dat hij zo lang weg is van Brooklyn, ook eigenlijk dat Brooklyn en ik voor het eerst vier dagen alleen thuis zijn. Vriendje heeft ons goed achtergelaten, boodschappen voor de baby, lekkere dingen voor mij en zelfs twee (!) romantische kaartjes. Eentje op het koffietafeltje en eentje op mijn kussen. Alleen maar liefde voor deze man en ja, ik mis hem nu al. Maar, (sorry schat), ik ben niet lang getreurd. Ik ben vier dagen alleen en dit is wat ik ga doen.

1 Alles opruimen
Als alles netjes op z’n plek ligt ben ik de gelukkigste vrouw op aarde. Ik zorg ervoor dat al zijn spullen opgeruimd zijn, ik maak de wc schoon, draai even een paar wasjes, ik schud de kussens op de bank op, vouw de plaids, schud het bed op en dan is er voor mij rust in de tent. De komende vier dagen kan ik heerlijk neurotisch doen and I love it.

2 Niet koken
Als we beide rond etenstijd thuis zijn, is vriendlief meestal degene die kookt en ik ben met het avondritueel van de baby bezig. Baby naar bed en papa en mama eten. Natuurlijk zou ik zelf iets kunnen koken, maar na een dag werken en het huis opruimen, beloon ik mezelf met sushi en een wijntje. Mom’s night in.

3 Geluiden horen die er niet zijn
Zo voorspelbaar, maar zo waar (en toch eng). Baby ligt in bed, ik zit op de bank met sushi en wijn. Ik ben in relaxmodus en dan begint het. Ik hoor ineens geluiden bij de voordeur, ik hoor gekraak boven. Is het een inbreker? Een moordenaar? Ik zie de krantenkoppen al voor me, o my god. I need more wine.

4 Spannende serie kijken
Oke, ik weet dat het niet helpt in combinatie met de geluiden, maar vriendlief wil de serie over Madeleine McCann niet kijken en ik ben best nieuwsgierig naar dit verhaal. Dus, onder een dekentje lig ik gespannen naar de serie te kijken. Bij elk geluid denk ik dat mijn kind ontvoerd wordt (oke, ik overdrijf misschien een beetje), maar voor ik ga slapen moet ik eerst even iets vrolijks kijken.

5 Girlsnight
Het wordt niet dansen op de tafel, maar wel heel gezellig. Aangezien ik homebound ben met die kleine in bed, komen mijn vriendinnen gezellig bij mij langs voor een meidenavondje. Deze keer gaan we ook echt girly stuff doen, tutten met make-up en dingen met ons haar doen als voorbereiding op de bruiloft van mijn beste vriendin.

6 Slapen met de gordijnen open
Iedereen heeft zo zijn dingetjes. Je kent het wel, saus erop of ernaast. Toiletrol richting de muur of van de muur af. Tanden poetsen voor je ontbijt of erna. Ik slaap dus graag met de gordijnen open. Het voelt fijn om wakker te worden als het licht is of als je in de vroege ochtend wakker wordt, dat de zon opkomt. Mooie momenten zijn dat en met een baby maak je die momenten dus regelmatig mee. Hello 5 am!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *