Als ik kon kiezen..

Heb jij daar wel eens over nagedacht, wat je zou willen veranderen in de wereld? Of als je drie wensen zou krijgen van een geest in een magische lamp. Welke wensen zou je in vervulling laten gaan?

Deze blog begon ik met de gedachte dat ik meer tijd zou willen hebben. De laatste dag van mijn zomervakantie nadert en ik zie er tegenop. Dat is mijn eerste gedachte, maar als ik er iets langer over nadenk dan kijk ik wel weer uit naar de vaste routines. Als ik aan de koppies van mijn kleuters denk, krijg ik steeds meer zin, ik heb ze oprecht gemist. Als ik nog wat langer over de kwestie nadenk, dan zou ik beide dingen (schrijven en juf zijn) allebei evenveel willen doen. En ook nog moeder zijn. Jeetje, kijk daar ga je al. Ik heb écht meer tijd nodig.

Impulsieve wensen

Als ik snel nadenk over drie wensen zou ik hele andere dingen kiezen dan dat ik er een tijdje over nadenk. Heb jij dat ook? Wat zijn de eerste drie dingen die in je hoofd schieten?
Ik zou bijvoorbeeld een fotografisch geheugen willen en zoveel mogelijk leren en opleidingen summa cum laude afronden. Ik zou in New York willen wonen, ofcourse. En als laatst zou ik willen dat ik geluk zou hebben. Dus net op het nippertje niet overreden worden of een keer een prijs winnen met een loterij zou leuk zijn.

Nooit meer slapen

Als ik langer over mijn drie wensen nadenk dan zou ik nog steeds een fotografisch geheugen willen. Ook zou willen dat ik geen slaap nodig had, hallo meer tijd voor andere dingen. Als jullie dan slapen, dan werk ik aan mijn boek, doe ik mijn huishouden, loop ik hard en lees ik boeken. Dan zou ik twee werkdagen in één dag hebben én tijd om te relaxen. Wat zou dat me geweldig lijken, wel zonder de negatieve lichamelijke gevolgen uiteraard.

Als laatst zou ik wensen en dit zou ik ook wel willen aanpassen in de wereld. Ik zou willen dat iedereen ter wereld, maar dan ook echt iedereen het beste met elkaar voor heeft. Dus er wordt niemand bewust pijn gedaan, er wordt niet gestolen, er wordt niet gebruik gemaakt van. Gewoon het beste willen, voor een ander en dat willen we dan allemaal.


Meer van mij lezen? Zie hieronder mijn recente blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *