Bh belofte

Een belofte aan mezelf: nieuwe bh’s aanschaffen zodra ik gestopt ben met borstvoeding geven. Al drie weken gestopt met borstvoeding geven, maar het aanschaffen van bh’s schuif ik ook al drie weken voor me uit.

Het kostte me even om daadwerkelijk mijn belofte na te komen. Ik vond dat ik eraan moest geloven. Ja, echt. Ik heb op het moment twee bh’s en normaal was ik deze om en om. Laatst lette ik even niet op en zaten er twee bh’s in de wasmachine. Ik heb toen dus een natte bh aangedaan naar een afspraak, want bh-loos is niet mijn ding. Dat was koud, nat én het omslagpunt om actie te ondernemen. Ik heb mijn borsten wat tijd gegeven om te herstellen van mijn hongerige kind en ik denk dat ze hun maat en vorm wel weer hebben gevonden, tijd voor nieuwe bh’s.

Pashokjesdrama

Bh’s kopen doe je niet zomaar. Deze moeten goed zitten, je wilt niet dat je borsten uitpuilen, dat het prikt in je zij of dat je sluiting aan het eind van de dag tussen je schouders zit. Hogere wiskunde is er niks bij. Ik vind bh’s kopen maar niks, maar goed, mijn borstige vriendinnen kunnen wel wat steun gebruiken.
Ik vond een moment om zonder kind naar een lingeriezaak te gaan, want met een kinderwagen het pashokje in zag ik helemaal niet zitten. Dingen passen in pashokjes is zonder kinderwagen al geen plezierige activiteit. Het is vaak warm, ook nog wel eens stoffig, het gordijn sluit niet altijd en dan nog de belichting in pashokjes, hou maar op. Het ergste is toch wel, en dat gebeurt mij alleen maar in lingeriezaken, dat de verkoopster binnenstapt.

Geen spannende dingen

Heel mooi natuurlijk, al dat kant, al die touwtjes en strikjes. Die tijd komt nog wel. Het enige wat ik nu wil is makkelijk, comfortabel en multi-inzetbaar. Ik ga dus voor een huidskleur, een wit en een zwart. Perfect. Één bh in drie verschillende kleuren, op advies van de verkoopster toch een maatje groter en hoppa. Met tien minuten was ik de winkel weer uit. Drie verse bh’s, mijn boobies zijn blij en ik voel me gelijk weer een stuk vrouwelijker en volwassen. Een vrouw van bijna dertig moet gewoon goede bh’s hebben, toch? I DID IT! Dat viel me mee. De volgende keer maar iets spannends van kant kopen, met een strikje.

2 gedachtes over “Bh belofte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *