Dag van de duurzaamheid

Vandaag is het de dag van de duurzaamheid, voor veel mensen draait iedere dag al om duurzaamheid. Een mooi moment om weer even te kijken naar mijn eigen duurzame acties en ideeën.

Op mijn ‘Personal bucketlist before 30’ staat dat ik duurzaam bezig wil zijn, nóg duurzamer dan ik al ben, want ik ben al best goed op weg. Zoals ik ook in mijn halverwege de 30 video vertel, gaat het duurzaam zijn met ups en downs. In de afgelopen twee maanden heb ik een paar online kledingbestellingen gedaan en ik had me eigenlijk voorgenomen dat niet meer te doen. Het gemak heeft het gewonnen van de duurzame houding. Shame on me, want ik voel me er wel rot over.

Doen of niet doen?

Meerdere malen heb ik al overwogen om mijn auto weg te doen en in te ruilen voor een elektrische fiets, maar toch heb ik het nog niet gedaan. Het is met een kind, een vriend met ploegendiensten en een oppas opa en oma die verder weg wonen echt lastig om geen eigen auto te hebben. Ik wil het mezelf ook niet moeilijker maken, alleen maar om duurzaam bezig te zijn. Ook met betrekking tot vliegreizen ben ik enorm in tweestrijd. Ik weet dat het slecht voor het milieu is, maar ik wil zo graag de wereld zien. De vraag ‘Hoe kan je duurzaam je dromen waar maken?’ houd me erg bezig. Heb jij hier al een antwoord op gevonden?

Weg van de minste weerstand

Gemak wint het vaak van moeite, ik zie het veel om mij heen. Het is inderdaad makkelijk om te leven zoals je al tien of twintig jaar leeft, maar we leven in een wereld waarin je een actieve en flexibele houding je het verst brengt. Met kleine aanpassingen kun je al best duurzaam bezig zijn, lees mijn blog ‘Duurzaam doen’ voor inspiratie en ik hoop dat steeds meer mensen de stap nemen om nog een tandje harder hun best te doen voor een betere wereld. Een wereld waar we met z’n allen ons best voor moeten doen om te behouden, we hebben er tenslotte maar eentje.

Hard work pays off, it always does.

Meer lezen? Zie hieronder mijn recente berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *