De jacht naar de bank

De afgelopen week zijn er heel wat uren gestoken in het uitzoeken van een nieuwe bank. Wat een stress gaf dat zeg. We ploften onze kontjes op heel veel exemplaren neer en vonden uiteindelijk ‘the one’.

Zoals ik in mijn maandelijkse update al vertelde, de volgende huurders van ons huis nemen wat meubels van ons over, waaronder dus onze bank. Ineens, twee weken voor de verhuizing, draaide ons leven alleen maar om banken, banken en nog eens banken. Ik had er echt even stress van, maar gelukkig is onze jacht naar de perfecte bank geslaagd en verwachten wij onze nieuwe aanwinst eind van de maand.

Keuzestress

Het moeilijkste aan een bank uitzoeken vond ik het maken van een keuze. Het aanbod is zo ongelofelijk groot. Ik werd er echt kriebelig van. Bijna iedere avond zat ik uren op mijn telefoon of laptop allerlei websites te bekijken, screenshots te sturen, te overleggen, banken afstrepen of nóg meer opties te verzamelen.
Vriendlief vond groen wel leuk, maar dat velours (wat ik geweldig vind) maar niks. ‘Dat voelt als met je nagels over een krijtbord gaan’, zei hij. Dat vond ik maar onbegrijpelijk, weet hij wel waar hij het over heeft?

‘Kom even zitten’, zei ik

De ene avond gingen we voor donkergrijs, de andere dag voor lichtgrijs, zelfs okergeel heeft (kort) de revue nog gepasseerd. We gingen van een hoekbank naar een bank in combinatie met een loungestoel en uiteindelijk werden we echt een beetje gek. Via social media vroeg ik tips en we maakten een plan de campagne.
Het plan was om langs drie winkels te gaan: Karwei, wederom naar de Ikea en Loods 5. Verder dan de Karwei zijn we niet gekomen. Na tien minuten waren we eruit. We vonden twee favoriete banken in de Karwei, gingen op beide even een paar keer goed zitten en hij moest eerlijk toegeven, het velours voelde zo slecht nog niet. YES! Wat was (en ben) ik blij, wat een vondst en dat in de eerste winkel. Een pracht van een bank mét poef voor zijn beentjes, win-win.

Meer lezen? Check hier mijn recente berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *