Over de moederclub

Sinds ik bij de moederclub zit, al bijna een jaar, heb ik een hoop nieuwe termen geleerd. Weet jij het verschil tussen playdates, momdates en mom’s night out? Ik deel ze graag met je.

Een hele hoop nieuwe termen als je ineens bij de club van de moeders hoort en weer een beetje toe bent aan socializen. Via een vriendin, die ook moeder is geworden, hoor ik nu bij een vet leuke moederclub. We hebben een appgroep waarvan je zou verwachten dat we veel over onze kinderen zouden appen, maar nee, we praten vooral over wanneer we weer samen wijn kunnen drinken. Geweldig!

Deze is voor de nieuwe moeders onder ons, toekomstige moeders, vrouwen met moeders als vriendinnen en de mannen van moeders, een lijstje met termen uit de moederclub zodat je weet wat de bedoeling is als je afspreekt.

Moederclubwoordenlijst

Playdate
Belangrijk: neem je kind mee.
Een date waarin er gespeeld wordt, het hangt van de leeftijd van de kinderen af waar er wordt afgesproken. Ligt en slaapt je kind nog veel, dan is een gezellig koffietentje prima. Kruipt of loopt je kind al, kies dan voor een plek waar je kind dat ook kan doen. Een park, zwembad of een kindercafé heeft de voorkeur.

Momdate
Belangrijk: laat je kind thuis.
Een date met een andere moeder waarbij je je kind thuis laat. Je kan jezelf weer even zijn, doe eens gek en trek wat zonder vlekken aan en gooi je haren los. Een momdate is vaak overdag, het kan in een gezellig koffietentje zijn, maar ook bij een van je moedervriendinnen thuis als zij bijvoorbeeld geen oppas heeft. Even lekker praten over jullie kinderen, relatie en alledaagse vrouwendingen.

Mom’s night out
Belangrijk: zorg dat je niet vroeg op hoeft de volgende dag.
Op een avond als deze gaat het om een feestje bouwen. Weer even lekker die heupen losgooien. Vaak begint deze activiteit wat later op de avond, genoeg tijd voor een powernap vooraf en wat tijd om op te tutten (hoe gaat dat ook alweer). Dansen, drankjes doen en laat in bed belanden is het idee.

Mom’s club
Belangrijk: zorg dat je erbij bent.
Iedere moeder zou een moederclub moeten hebben, wat is dit fijn. Zoek via Facebook of via via moeders uit de buurt en spreek met elkaar af. Leer elkaar kennen, drink wijn en houdt contact via de appgroep. Letterlijk alles wordt besproken in de moederclub en er is no judgement. En ja, we zeggen ‘Aaahhh wat schattig”, in koor als we om de beurt foto’s van onze kinderen (en mannen) laten zien. En ja, we hebben het over moe zijn, hangborsten en vijf keer eruit moeten ’s nachts. Het is precies wat iedere moeder nodig heeft.

Momday
Belangrijk: zonder je af met genoeg eten en spullen.
Aangezien het elke dag een mamadag is, betekent dit juist dat je tijd voor jezelf hebt. Dit kan binnenshuis, zorg wel dat je je afzondert met genoeg eten en dingen om te doen (of juist met zo min mogelijk dingen op te doen) en zorg dat je kind(eren) je niet zien of horen. Je kan ook lekker een dagje buitenhuis wat tijd voor jezelf nemen.
Bij vaders werkt het juist andersom, als het een ‘papadag’ is, betekent het juist dat zij zich bezighouden met de kinderen die dag. Goed om te weten hé!

Familydate
Belangrijk: neem je kind én vent mee.
Wat opvalt is dat moeders veel sneller met elkaar in contact komen, clubjes oprichten en praten over het moederschap. Dit gunnen wij de vaders natuurlijk ook en helpen daar graag een handje bij. Dus organiseren we zo nu en dan een familydate, zodat de vaders ook een clubje kunnen oprichten.


Remember,

what happens in momclub, stays in momclub.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *