Dit wist ik niet toen ik moeder werd.

Voor mijn gevoel werd ik moeder toen ik erachter kwam dat ik zwanger was. Je houdt je alleen nog maar bezig met de uitzetlijst en helemaal als het je eerste kind is, kan het zo zijn dat je achteraf wel eens denkt, dat was niet zo handig of ik wist niet dat dit zou gebeuren.

Als je zwanger bent begint de voorpret, namelijk het voorbereiden op de grote dag. Op internet zijn talloze uitzetlijsten te vinden en natuurlijk krijg je van alle ervaringsdeskundigen in je omgeving tips. Wat denk je wel of niet nodig te hebben, wat voor moeder wil je worden en wat schaf je allemaal aan?
Zoveel vragen voor iemand waarvan de hormonen door het lijf gieren, het gezonde verstand is soms ver te zoeken. Gelukkig ging alles goed, op een paar puntjes na.

1 Labels knippen
Al jaren zwijmel je weg bij babykleertjes en eindelijk is het tijd om daadwerkelijk al die schattige rompertjes en pakjes aan te schaffen. Ik waste de kleding netjes en net als ik bij mezelf altijd doe, knipte ik de labels uit de kleding. Dan kriebelt dat ook niet in de nek van de baby. Toen de babykamer gereed was en ik alles op maat wilde neerleggen, wist ik dus niet meer welke maat de kleding was. Oeps.

2 Zwangerschapsbroek op de groei kopen
Al snel zaten mijn broeken gewoon niet meer lekker. Ik wilde geen knopen meer tegen mijn buik aan, maar echt een buik had ik nog niet. Ik dacht, laat ik alvast een zwangerschapsbroek kopen, die buik groeit daar wel in.
Mijn buik moest nog flink groeien en ik dacht als ik nou een wat grotere maat koop, dan kan ik daar mijn hele zwangerschap mee doen. Normaal heb ik maat 34/36, laat ik maat 42 kopen. Driekwart van mijn zwangerschap heb ik dus lopen hijsen en trekken aan die broek, want die zat dus veel te los.

3 Dat ik geen ‘roze’ moeder ben
Één ding wist ik zeker, geen overvloed aan roze. Helemaal niet qua spullen en qua kleding zijn een paar dingen roze oké. Maar toen het kleine hummeltje geboren was en ik haar na een paar dagen een roze pakje aantrok, was ik verliefd. O my god, wat is roze geweldig. Ik was gelijk om. Nog steeds niet in overvloed en vaak in combinatie met iets stoers. Hetzelfde geldt voor die strikken, niet praktisch, maar o zo zoet.

4 Schaamte bestaat niet
Alles op orde, netjes en georganiseerd. Dat ben ik. Sinds het moederschap wat minder. Borstvoeding geven, overal en nergens. Als mijn kind honger heeft, dan krijgt het eten. Spijkerbroeken en een make-upje. Nee hoor, het liefst zo comfortabel mogelijk (hallo joggingsbroek), minder dan vijf vlekken gaat door de beugel als schoon en ik ben nog nooit zo vaak zonder make-up de deur uit geweest. No shame, handeling the momgame.

5 Babykamer
Zo trots en blij toen de babykamer gereed was en dan telkens even naar binnen gluren terwijl je over je bolle buik wrijft. Bijna, denk je dan.
Dan is het zover, je kindje wordt geboren en slaapt de eerste drie maanden bij jouw op de kamer en verschonen gebeurt in de woonkamer. Beetje jammer weer.

Als ik dit aan het typen ben, schieten allerlei herinneringen door mijn hoofd. Echt grappig om weer terug te denken aan mijn zwangerschap, het lijkt alweer zo lang geleden. Na de zwangerschap heb je niet alleen mooie herinneringen, je lichaam is hormonaal nog aan het nagenieten. Hoe mijn lichaam dat doet lees je in mijn blog ‘After baby body’.
Zelf ook van die handige dingen meegemaakt als zwangere of als kersverse moeder? Sharing is caring.


2 gedachtes over “Dit wist ik niet toen ik moeder werd.

  1. We wisten nog niet dat Marley een meisje was. Dus niks roze in huis. Zo een moeder zou ik sowieso ook ook niet worden. 😂 Maar zo herkenbaar! Toen ze een keer roze aan had was ik om! 😅 Zo zoet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *