Ga jij volgende week de uitdaging aan?

Aankomende week (11-17 maart) is het de tweede editie van de ‘Nationale Week Zonder Vlees‘, een uitdaging die je uit je comfort zone haalt – als je tenminste niet al door het leven gaat zonder vlees. Ga jij de uitdaging aan?

Als je geen vegetariër bent is een week zonder vlees misschien wel even een ding. Je moet andere gerechten bedenken, weer eens bewust door de supermarkt lopen, je gaat misschien vleesvervangers proberen en dus andere smaken proeven. Krijg je al zweethandjes? Misschien is zo’n week zonder vlees dan juist wel goed voor je, even uit je comfortzone. Niet alleen goed voor het milieu, ook voor je hersenen!

Al een tijdje doen wij thuis aan ‘Meatless Monday’. Het grappige is, dat door op maandagen geen vlees te eten, ons eetpatroon langzaam, op geheel natuurlijke wijze, is veranderd. We eten nu nog maar één á twee keer vlees in de week en daar ben ik best trots op. Ik mis het niet eens.
Je hoeft ook gerust niet cold turkey te stoppen met vlees eten, je kan het best in fases doen. Voor je het weet is het een gewoonte en kun je jezelf een flexitariër noemen. Deze uitdaging is een mooie stap in de goede richting en als je je inschrijft op de website, kun je ook een receptenboek downloaden met allemaal vega recepten om je week zonder vlees te vullen.

Misschien is het een idee voor de tweede stap in de goede richting om ‘Cow Spiracy’ te kijken op Netflix. Dan zie je wat voor invloed de veeteelt op de wereld heeft. Ik heb deze documentaire afgelopen week voor het eerst gezien en het heeft me geraakt. Ik wil echt nog meer vega, misschien zelfs vegan. Maar allemaal in stapjes, het hoeft niet allemaal abrupt.
Ik een doel voor mezelf gesteld en de weg er naartoe is een proces. Voor nu ben ik trots als ik een vega burger in een restaurant bestel en knijp ik een oogje dicht voor de bitterbal die ik tien minuten daarvoor in mijn mond deed. Ik kies vaker voor humus, groenteburgers en laat zelfs kipfilet op brood uit mijn dieet. Wel eet ik nog eieren, want daar heb ik nog geen vervanger voor kunnen vinden.

Doe jij ook mee met de uitdaging? Laat me weten waarom wel of niet, ik ben benieuwd naar je beweegredenen en motiveer je graag om het wél te doen.

Een gedachte over “Ga jij volgende week de uitdaging aan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *