Haarlemse voorbeeldvrouwen

In mijn vorige blog ‘Powervrouwen’ maakte ik een lijstje over bekende vrouwen die mij inspireren. Deze keer een lijstje met (on)bekende voorbeeldvrouwen uit mijn eigen woonplaats, Haarlem.

Op mijn Instagram schreef ik: “Een sterke en krachtige vrouw zijn, dat is mijn streven. Ik wil dingen aanpakken en bereiken en daarvoor heb je flink wat doorzettingsvermogen en motivatie voor nodig. Mijn motivatie en inspiratie krijg ik van andere vrouwen, voorbeeldvrouwen”
Ik maakte een lijstje met bekende vrouwen zoals Carrie Bradshaw, Linda de Mol en Frida Kahlo. Van hen krijg ik inspiratie, maar niet alleen van deze vrouwen. Ook dichterbij huis zijn er een aantal vrouwen die ik volg op Instagram en die mij inspireren en motiveren aan mezelf te blijven werken. Bij deze een blog als hulde aan hen, mijn Haarlemse voorbeeldvrouwen.

1 Johanna Nolet
Inmiddels alweer bijna een jaar geleden interviewde ik haar voor Haerlems Bodem, zij is voor mij de Nederlandse Brené Brown. Ze is coach op het gebied van zelfliefde en relaties en deelt een groot deel van haar leven en kennis op haar Instagramaccount.
Ik vind het zo mooi hoe zij tegen relaties aankijkt, hoe zij zichzelf kwetsbaar durft op te stellen en anderen inspireert hetzelfde te doen. Ook zijn haar foto’s en filmpjes echt grappig, lekker veel zelfspot, ik houd ervan!

2 Louise Lieffering
Niet alleen maar omdat mijn naam afstamt van haar naam, maar bij Louise draait het om yoga, meditatie, dankbaar zijn en ik vind haar yogapose-foto’s zo mooi! Precies de dingen die ik wil zien op mijn feed, haar vibe doet me de rust van binnen vinden en nog meer van yoga te houden. Haar feed voelt een beetje als Pinterest, alleen dan met precies de quotes en mooie afbeeldingen die passen bij mijn interesse. Leuke bijkomstigheid: ze leest ook boeken van Brené Brown – what not to like.

3 Danielle Lakeman
Als ik naar het account ‘allesvandaan’ kijk word ik oprecht blij. Al die heerlijke kleuren, coole plekken en fantastische outfits zijn heel fijn om naar te kijken. Danielle barst van de creativiteit en kan dit goed omzetten in mooie foto’s. Ik word er blij van, ik krijg er nieuwe ideeën van en haar andere account ‘dutchgirlsinmuseums‘ is óók heel leuk! Je ziet verschillende musea door een andere bril, I like it.

4 Sososoof
Ik volgde Soof al een tijdje toen ik haar ontmoette tijdens een influenceravond voor een baristacursus. Ze deelt altijd zulke vrolijke, blije foto’s en haar dochter doet iedere week een dansje op haar instastories, zo leuk. Ze houdt van mode en dat is te zien ook, wat een fijne combinaties en outfits. Een beetje een Haarlemse Carrie Bradshaw, alleen dan ook nog eens moeder en wijnliefhebber, want #nevernotdrinking.

5 Nienke Veneboer
Als het om deze voorbeeldvrouw gaat, ben ik een beetje bevooroordeeld, Nienke is namelijk een collega van mij. Naast het juffenwerk is zij zelfstandig fotografe en heeft een hele vette fotoserie gemaakt van Haarlemse voetbalmeiden. Er is een artikel geplaatst op Haerlems Bodem, in het Haarlems Dagblad en zelfs het Parool plaatste haar verhaal. De foto’s zijn zo puur en zo krachtig. Echt heel tof dat zij zo gepassioneerd bezig is met meiden, vrouwen en foto’s.


Wist je dat ik wil trouwen net als powervrouw Carrie Bradshaw?
Lees hier waarom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *