Hallo verkiezingen

Als ik straks dertig ben en ik écht niet me er kan ontkennen dat ik volwassen ben, vind ik dat kennis over de politiek er wel een beetje bij hoort. Op mijn ‘personal bucketlist before 30′ staat dan ook dat ik me daar in wil verdiepen.

Met de Provinciale Staten verkiezingen voor de deur leek mij dit een goed moment om dit punt van mijn bucketlist aan te pakken. Why wait?
Ik moet eerlijk bekennen, dit wordt de eerste keer dat ik stem. Vroeger vond ik politiek stom, ik had geen interesse in wat er allemaal gebeurde zolang ik mijn leventje kon leiden zoals ik dat voor ogen had. Als je jong bent draait het meeste om laat thuiskomen, chillen met vrienden en eten wat je lekker vindt. De meeste politieke gesprekken en discussies zijn dus met je ouders.

Op het moment is duurzaamheid iets wat mijn aandacht heeft. Ik ben mijn levensstijl stapje voor stapje aan het verbeteren. Daarom vind ik het dan ook belangrijk dat de partij die ik ga steunen dit ook doet.
Verdiepen in de aankomende verkiezingen is makkelijker dan ik dacht. Lang leve de online stemwijzer.
Uiteraard weet ik dat ik er daarmee nog niet ben, ik snap nog vrij weinig van hoe het nou allemaal werkt in Nederland en wat er allemaal gaat gebeuren. Iemand die mij een stoomcursus wilt geven?

Uit de resultaten blijkt dat GroenLinks het best bij mij past. Ik bekeek de website en inderdaad, de punten waar zij voor staan, passen helemaal in mijn duurzame levensstijl. Ook zie ik dat ze opgericht zijn in 1990, mijn geboortejaar. Dit is een match made in heaven. Je kan trouwens ook lid worden van de partij, leuk een clubje waar ik bij kan horen. Het klinkt zeker aantrekkelijk, maar, laat ik maar niet te hard van stapel lopen. Eerst maar eens kijken of mijn partij ook gaat winnen woensdag (want het draait wel om winnen toch?).

Om de quote op de foto moest ik trouwens wel lachen: “You can’t fix stupid, but you can vote it out”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *