Huizenjacht

Bucketlistmaterial: een eigen huis kopen. Een plek waar je de komende tien, twintig jaar rustig kunt settelen. Een stukje zekerheid, maar in de huidige huizenmarkt is het een ware huizenjacht!

We wonen nu met ons kleine gezinnetje in een huurhuis, particuliere huur, dus we betalen vrij veel. Los van de hoge huurprijs wonen we in een fijn huis, in een fijne buurt en willen we eigenlijk niet weg.
Toch willen we een eigen huis, een huis waar we onze eigen smaak kunnen perfectioneren tot in de kleinste details, waar we zorg voor willen dragen en in willen investeren. Bovendien willen we graag een eigen huis voor de komende tien, twintig jaar omdat we dan weten: dit is de buurt waar Brooklyn vriendjes krijgt, naar school gaat en herinneringen maakt voor later. Moederschap doet dat met je.

Dus, de nesteldranghormonen, vriendlief en ik zijn op huizenjacht. We zijn begonnen zonder makelaar, bezochten huizen en deden een bod. We boden soms wel 30.000 meer dan de vraagprijs en alsnog..geen huis.
Het advies was om een makelaar in dienst te nemen, je krijgt sneller de huizen te zien, er gaat een vakkundig iemand met je mee naar bezichtigingen, zij hebben een netwerk en dat kan in je voordeel werken.

Zo gezegd, zo gedaan. We hebben een aankoopmakelaar in dienst en het heeft zeker onze ogen geopend, wat is het fijn als iemand je kan vertellen wat de staat van een huis is en dat je best kan onderhandelen over een prijs.
Het eerste huis wat we bekeken met de makelaar was gelijk een huis met potentie, een hoop verbouwen, maar wij zagen karakter en een toekomst.
Een openingsbod, een andere belangstellende, een eindbod en toen het teleurstellende telefoontje (op mijn verjaardag nota bene) dat we het niet zijn geworden. Au, that hurts.

Ondertussen hebben we verschillende huizen bezocht, afgelopen donderdag hadden we er zelfs drie op één dag. Twee daarvan zijn het al niet geworden, de ander is nog mogelijk. Vandaag hebben we weer een bezichtiging en volgende week staan er ook al twee ingepland. Dit moet toch wel lukken voor mijn dertigste?

3 gedachtes over “Huizenjacht

  1. Wanneer je particulier zoveel huur betaalt, is het helemaal verstandig om te kopen. Dan bouw je kapitaal op. Verstandig ook, dat je een expert bij je zoektocht naar een huis betrekt. Het is een kwestie van een lange adem, maar je hebt de juiste leeftijd. Het gaat zeker lukken met dat nieuwe huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *