Ik ben een schrijfster

Al sinds de basisschool is een boek schrijven een droom. In groep acht was ik begonnen aan mijn eerste boek en ook in groep acht verscheurde ik mijn eerste boek. Het lukte niet. Eindelijk heb ik de moed weer gevonden om te starten aan mijn tweede boek.

Ik weet niet eens meer waar mijn verhaal over ging in groep acht. Ik weet wel dat ik ijverig aan het schrijven was en dat mijn juf het verhaal controleerde op spelling. Ik weet ook nog dat ik gefrustreerd raakte, boos werd op mezelf omdat het niet lukte. Ook toen was ik al streng voor mezelf. Ik heb de bladzijden verscheurd en weggegooid. Nog steeds vind ik het jammer dat ik mijn eerste boek niet heb bewaard.

Onzeker

De afgelopen jaren heb ik veel ideeën gehad, meerdere boeken in mijn hoofd geschreven. Ik zag mijn boek al in de winkels liggen, ik zag mezelf al met foto op flap staan en wie weet werd ik wel benaderd voor de filmrechten. Heel mooi allemaal, nu dat boek nog. Ja, makkelijker gezegd dan gedaan. In mijn dromen schreef ik gewoon en had ik geen angsten. In het echt was ik onzeker. Onzeker over mijn schrijfkwaliteiten. Je gaat je toch afvragen of je idee wel goed genoeg is, wat voor kritieken mensen zullen leveren, op het boek en op mij.

Moed

Bijna een jaar loop ik met een concreet idee voor een boek rond, maar nog steeds schuif ik starten met schrijven voor me uit. Ik heb wel meerdere plannen gemaakt hoe ik het schrijven zou aanpakken, maar tevergeefs. Het was geen trigger om te starten. Toen las ik ergens iets wat is blijven hangen in mijn hoofd. Ik moet geloven dat ik een schrijfster ben. Ik moet mezelf gaan zien als een schrijfster en langzaam maar zeker ben ik meer aan die gedachte gewend geraakt en ineens klonk het niet meer zo gek in de oren.
Ik heb de moed gevonden jongens, ik ben begonnen met mijn boek en trotser kan ik niet zijn op mezelf.

Op dreef

Het eerste hoofdstuk is af, ik heb het al meer dan tien keer herlezen en al wat dingen aangepast en dat zal vast nog niet klaar zijn, maar voor nu voelt het goed. Hoofdstuk twee staat ook al bijna op papier, ik ben op dreef. Ik heb er zin in, ik vind het leuk en ik wil er graag tijd voor vrijmaken. Ja, ik laat me graag afleiden en dat voel ik weer die onzekerheid, maar ik laat me niet uit het veld slaan. Niet meer. Binnenkort zal ik proeflezers nodig hebben, want ik wil graag feedback vanuit verschillende perspectieven horen. Wie meld zich aan?

4 gedachtes over “Ik ben een schrijfster

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *