Instagramdieet

Na mijn laatste blog, over Moederdagavond, werd ik ziek. Mijn eerste Moederdag lag ik onder een dekentje op de bank, alles ging langs me heen. Om niet alleen lichamelijk op te knappen, besloot ik dat mijn hoofd ook wel weer een nieuwe start kon gebruiken en ik afstand van social media.

Betrap jij jezelf ook wel eens op doelloos door je Instagramfeed scrollen? Hoe vaak per dag doe je dat? Hoe vaak plaats je een foto of houd je iedereen op de hoogte met je instastories? Het gaf mij de laatste tijd een gevoel dat het in de weg stond van ├ęcht contact maken en ik wilde daar verandering in. Ik ging een weddenschap met mezelf aan om een week lang zonder Instagram door het leven te gaan. Ook heb ik mijn mail en Whatsapp op stil gezet en de meldingen uit. Rust op mijn telefoon, rust in mijn hoofd was het idee.

Automatische piloot

Ik heb de app van Instagram verstopt in een mapje op mijn telefoon en de eerste twee dagen ging mijn duim automatisch naar de plek waar de app eerst stond. Een grappige bewustwording, het klikken op de app was echt een gewoonte geworden, zonder er bij na te denken klikte ik het altijd maar aan. Die routine op mijn telefoon, iedere keer die zelfde handelingen, daar wil ik vanaf. Van het bijhouden van drie Instagramaccounts, naar nul. Ik kan je vertellen, tijd houd ik zeker over op deze manier.

Rust

De eerste week ging eigenlijk best snel en makkelijk voorbij. Het was de meeste mensen in mijn omgeving niet eens opgevallen tot ik het ze vertelde. De dagen zonder Instagram geeft me een nieuw perspectief. Ik kan met iets bezig zijn zonder gestoord te worden door het getril van mijn telefoon, ook mijn dochter wordt niet afgeleid. Nog een pluspunt. Minder op mijn telefoon en minder met mijn telefoon bezig zijn heeft me veel opgeleverd. Ik ben andere activiteiten gaan oppakken, want ook Netflix laat ik steeds vaker links liggen.
Ik mis het wel om foto’s te posten, ik vind foto’s maken leuk en ik haal ook inspiratie uit het bekijken van de foto’s die geplaatst worden. Aangezien de week zo voorbij vloog, maak ik er een maand van. Een maand zonder Instagram. Daarna kom ik zeker weer terug, maar met mate.


Benieuwd wat een leven zonder social media je op kan leveren?
Lees dan dit artikel hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *