Last van FOMO

Ken je dat, FOMO? Fear of missing out, oftwel bang zijn dat je wat mist. Onze maatschappij draait volgens het online magazine BEDROCK om beleving en de angst om iets te missen is steeds groter geworden. Ik moet zeggen dat ik ook wel een beetje FOMO heb.

Sinds de komst van social media heb je de mogelijkheid om te zien wat anderen doen. De één reist de wereld over, de ander heeft op iedere foto een andere outfit aan en de ander gaat ieder weekend naar een waanzinnig hip feest. Ik zou wel graag meer Amerika willen zien, maar ik draag het liefst iedere dag mijn favoriete trui en voor mij is het al een feestje als ik het red om later dan tien uur op te blijven.

Voor mij geen FOMO voor alle reisjes, outfits en feestjes. Tijdens mijn zwangerschap heb ik langzaam afstand van die dingen genomen, niet bewust, het ging eigenlijk vanzelf. Als moeder heb ik te maken met oppas regelen, kledingvlekken van boertjes (om over al dat gekwijl maar niet te spreken) en opstaan in de vroege uurtjes. En weetje, het interesseert me geen drol wat de maatschappij doet. Het enige wat ik wil, is bij mijn kindje zijn.
Bij mij draait de FOMO om geen moment van mijn kind te missen. Ik wil zo graag bij haar zijn en zo graag dingen met haar doen, dat ik heel graag op tijd naar bed ga (los van het feit dat ik mijn ogen ook echt met moeite kan openhouden na negen uur ’s avonds), want die ochtenden zijn zo waardevol. Ze is zó ontzettend blij als ik haar uit bed haal. Zo blij om de dag weer te starten en weer te oefenen met alles wat er nog te leren valt. Het is aanstekelijk.

De laatste maanden horen wij haar zo gezellig brabbelen, mijn hormonen zijn all over the place. Té schattig gewoon. De afgelopen weken was het even wat rustiger en nu heeft ze weer wat nieuwe geluiden en oefent ze flink. Online lees ik dat een kind rond de zeven maanden voor het eerst ‘papa’ of ‘mama’ kan gaan zeggen. ZO SPANNEND!
Grote kans dat het papa wordt, het schijnt dat de ‘p’ makkelijker uit te spreken is dan de ‘m’, maar I don’t care. Het belangrijkste is dat ik er bij wil zijn, volgende week tikt ze de zeven maanden aan. Dikke vette FOMO hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *