Maandelijkse update: vijf maanden tot de 30

Volgend jaar klinkt nog ver weg, maar als je praat over vijf maanden dan klinkt dat ineens heel dichtbij. De komende maand gaat er in ieder geval veel gebeuren, de vier maanden daarna staan nog open voor alles wat er op mijn pad komt.

Zoals ik in mijn blog ‘Halverwege de 30‘ al schreef, de komende maanden schrijf ik een maandelijkse update over de punten op mijn bucketlist en tel ik samen met jullie af naar de 30, want die komt nu echt steeds dichterbij. In de afgelopen maand kwam mijn zomervakantie tot een eind en is er een nieuw schooljaar begonnen voor deze juf. Weer drie dagen werken en minder tijd voor mijn blog en het maken van video’s.

Bijzondere momenten

Het laatste weekend voor het schooljaar weer begon was nog hartstikke zonnig en warm, een mooie afsluiter voor mijn vakantie. Deze zomer ben ik zoveel op het strand geweest, met ons gezinnetje, met vrienden, met playdates. Zo heerlijk.
Mijn dochter vierde haar eerste verjaardag twee weken geleden, een mooi moment om even terug te blikken naar de dag dat zij geboren was. Ik schreef mijn bevallingsverhaal op, schafte een nieuwe notebook aan om haar ervaringen op te schrijven (een five-year-journal dit keer) en we hebben echt genoten van die mijlpaal.

Bucketlistmaterial

Aangezien de verhuizing eraan komt – en ik echt niet kan wachten – ben ik hier en daar alvast wat aan het opruimen (en inpakken). Zo kwam ik een oude laptop tegen, je bewaart het, maar je doet er niks mee. Online verkopen leek me een goed idee, maar dat wierp zijn vruchten niet af. Ik besloot het naar ‘Used Products’ te brengen en om een lang verhaal kort te maken: ik heb de laptop geruild voor een keyboard. De droom om piano te kunnen spelen én om samen met mijn hummel piano te spelen komt steeds dichterbij.
Het schrijven van mijn boek staat op een laag pitje, als ik tijd voor mezelf heb dan staat aan mijn boek werken lager op de prioriteitenlijst, maar ik baal er toch wel van. Het lukt me niet om een manier te bedenken om toch aan mijn boek te werken. Heb jij tips?

Duurzame stappen

Duurzaamheid blijft nog steeds een hot topic in mijn leven. Ik luisterde laatst naar de podcast van Nina Pierson met gast Jelmer Mommers (auteur van ‘Hoe gaan we dit uitleggen’) over een nóg duurzamere wereld en werd weer zo gemotiveerd. Ook op de verjaardag van onze hummel hebben wij ervoor gekozen geen cadeau te geven, maar een dagje weg te gaan samen en hadden we verder een ‘one present policy’. Ze heeft duurzame en praktische cadeaus gekregen, want ik ben juist enorm aan het ontspullen.

In het vooruitzicht

De verhuizing is iets waar ik heel erg naar uitkijk. Ik heb al een heel plan geschreven voor de verhuizing, we weten welke spullen we wel en niet mee willen nemen en ik ben – call me crazy – al een beetje aan het inpakken geslagen. Dingen inpakken en voorbereiden geeft mij het gevoel dat de tijd sneller gaat, dus ja, whatever works for ya, zeggen ze dan wel eens.
Nog geen officiële, echte schrijfopdracht, maar ben er ook niet zo mee bezig. Ik ben het nieuwe schooljaar ingedoken en mijn focus ligt even op mijn werk, de eerste weken (groepsvorming) zijn de gouden weken en erg belangrijk. Een goed begin is het halve werk, dat weet natuurlijk iedereen. Dus even wat minder op de blog, maar nog zeker aanwezig. Lekker aan het leven en dat bevalt mij goed.

Meer lezen? Check hier mijn recente berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *