Momday

Elke dag is het mamadag, vooral als je borstvoeding geeft, dan ben je zo goed als aan je kind gebonden op bepaalde tijden van de dag. Als moeder ben je 24/7 in mama-modus en soms is het wel eens tijd voor een ‘momday’, een dagje voor jezelf.

Die dag heb ik dus vandaag, even ongestoord tijdschriften lezen, een boek lezen en werken aan mijn blog en ander schrijfwerk, want dat zijn de dingen waar ik toch het minst aan toe kom als ik een dag met mijn lieve kindje ben. Ik heb gister mijn nagels mooi gelakt, vandaag besteed ik wat meer aandacht aan mijn make-up, ik doe eens wat anders aan dan de makkelijke – en o zo comfy -joggingsbroek en vul ik mijn rugzak met favorieten: mijn favoriete tijdschrift, een boek waar ik al maanden mee bezig ben en mijn laptop.

Tijd voor mezelf. Een verademing om even eruit te zijn, in de stad te zijn en onder de mensen te zijn. Ook is het wel eens fijn om niet na te hoeven denken hoe ik mijn kinderwagen een klein koffietentje in krijg en of ik geen vlekken op mijn kleding heb. Het voelt ook wel een beetje gek, zo zonder kind, maar dit moét echt even.
Na een weekendje weg, wat als moeder toch een hoop geplan en geregel is, thuis de boel weer organiseren én een vaatwasser die niet meewerkt én een kind in een gil-fase is het wel fijn om er tussenuit te zijn. Als juf heb ik een week voorjaarsvakantie, daar verdien ik toch wel één dagje écht helemaal voor mezelf van toch?

Ja, dat verdien ik. Ik merk ook direct dat door in een andere omgeving te zijn, met andere mensen en bewust tijdschriften lees (en dus ook echt opneem wat er staat) geïnspireerd raak en vol met goede ideeën schiet. Dat is waar ik het voor doe, dat mijn hersenen weer even geprikkeld worden en zin hebben om actie te ondernemen en creatief te zijn, want ik moet mijn creativiteit kwijt. Een vriendin schuift ook nog even aan en even lekker kletsen over wat ik allemaal gelezen heb en andere koetjes en kalfjes doet me goed. Fijn dit, snel maar even vriendlief appen en vragen hoe het thuis gaat, want ik ben ondertussen natuurlijk ook heel nieuwsgierig hoe het met de baby gaat.

5 gedachtes over “Momday

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *