My breast friends

Deze blog gaat over borsten. Mijn borsten. Het afgelopen jaar ben ik namelijk nog nooit zo bewust met mijn borsten bezig geweest. Er is een hoop veranderd, ook mijn kijk op mijn borsten is veranderd. Ik kan wel zeggen dat we inmiddels dikke maatjes zijn.

Tijdens de zwangerschap staat niet alleen je buik centraal, maar ook je borsten. Het blijft allemaal een beetje spannend, want wat zal ermee gebeuren. Blijven ze hetzelfde, worden het meloenen, heb je er last van, blijven ze daarna groot, gaat borstvoeding lukken, worden het daarna theezakjes? Allemaal vragen die in mijn hoofd zaten toen ik zwanger was.

Voorheen waren mijn borsten gewoon mijn borsten. Ik heb niet zoveel met borsten. Ik had ze, ik was er tevreden mee, ze waren niet te groot en niet te klein en ja, ik droeg ze elke dag met me mee, want meer doen ze eigenlijk niet. Ik ben meer een billenvrouw.
Toen ik zwanger was gebeurde er niet gek veel met mijn borsten, ze waren misschien iets groter, maar niet dat je denkt ‘Hallelujah’. Ik hoopte dat borstvoeding zou gaan lukken, aangezien het bij mijn oma en moeder geen succes was, was dat even spannend.

Toen Brooklyn eenmaal geboren was, ging borstvoeding fantastisch. Volgens vriendinnen waren mijn borsten best groot, zelf heb ik dat niet zo in de gaten gehad. Misschien ook omdat ik nog steeds in dezelfde bh paste die ik tijdens mijn zwangerschap had aangeschaft, maar zoals je ook in mijn blog ‘Dit wist ik niet toen ik moeder werd’ hebt kunnen lezen; ik koop regelmatig dingen op de groei.
Als je borstvoeding geeft veranderen je borsten constant, als het bijna tijd is voor voeding of als je wat langer wacht, dan zetten ze enorm op (hallo stuwing). Als ze leeggedronken zijn, zijn het net theezakjes ja.

Het maakt me niet uit hoe mijn borsten eruit zien. Ik ben heel anders naar mijn borsten gaan kijken. Mijn borsten zitten niet meer zomaar aan mijn lichaam of om mannen mee te verleiden. Nee, mijn borsten hebben mijn kind 7,5 maand gevoed en daar ben ik enorm trots op. Ik ben trots op mijn borsten, ik kon op ze rekenen op elk moment van de dag. Het zijn truely ‘My breast friends’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *