My personal bucketlist before 30

Al een aantal jaar heb ik een bucketlist in mijn hoofd zitten. Zo nu en dan streep ik wat af met de gedachten dat gedaan te hebben voor ik dertig word. Nu ga ik deze lijst eens opschrijven en er bewust mee aan de slag, want de dertig komt nu wel erg dichtbij.

Heerlijk om te fantaseren over het leven als dertiger. Je hoort wel vaker dat ‘het leven pas begint als je dertig bent’ (of veertig of vijftig). Er zijn altijd mensen die op elke leeftijd die mooie one-liner paraat hebben. Al vanaf mijn puberteit roep ik dat ik niet kan wachten om dertig te worden en it’s true. Dan heb ik de jaren van mezelf bewijzen, zoeken naar liefde, verplicht naar school gaan, te veel feestjes achter me gelaten en heb ik een stabiel, rustig leven. Burgerlijk, maar waar.

Als ik dertig ben, dan weet ik wat ik wil. Zo zie ik dat. Om te weten wat ik wil, moet ik dingen uitproberen, ervaren en doen. As simple as that. Bij deze presenteer ik ‘my personal bucketlist before 30’.

1 Een eigen woning
Een koophuis, wat ik inricht naar al mijn opgeslagen interieurplaatjes op Pinterest. En als ik even terugdenk naar de lijst met ‘30 dingen die je moet hebben voor je 30ste‘ van de Cosmopolitan, dan graag een huis met zo min mogelijk Ikea meubels.

2 Een kind.
Mijn doel was eerst moeder worden rond mijn vijfentwintigste, dat doel heb ik zo rond die tijd even aangepast naar dertig. Een kind vóór mijn dertigste is gelukt! Op mijn achtentwintigste ben ik moeder geworden van mijn mooie baby Brooklyn.

3 Een boek schrijven.
In groep 8 had ik de eerste hoofdstukken van mijn boek al geschreven, maar dat eindigde in de prullenbak. Sindsdien heb ik altijd de droom gehad een boek te schrijven. Al jaren is de wil er, maar de onzekerheid of het zal lukken houd me tegen. Tijd voor actie!

4 Fit zijn.
Voordat ik zwanger werd had ik een personal coach, trainde ik als een beest en at ik volgens een strak schema. Ik was topfit. Tegenwoordig doe ik zo goed als niks en ben ik ver van fit. Zo voel ik me ook, ver van fit. Time for a change.

5 Duurzaam bezig zijn.
Beetje bij beetje begin ik me meer bezig te houden met het milieu. Eerst dacht ik er niet over na en leefde ik mijn leven. Tegenwoordig scheid ik plastic en gebruik ik een Dopper, maar het kan nog beter.

Mijn bucketlist was langer, maar ik heb al heel wat kunnen afvinken. Zo heb ik rode wijn leren drinken, heb ik mijn zaken geregeld als ik er niet meer ben, ben ik in mijn nakie de sauna in geweest, heb ik meerdere malen New York bezocht, ben ik steeds beter geworden in het uiten van mijn gevoelens, ben ik gestopt met roken en heb ik mijn pabo-diploma behaald.

Om mijn bucketlist overzichtelijk te houden, leg ik aankomend jaar de focus op bovenstaande vier punten die nog niet behaald zijn. Kleine dingen die ik nog ook wel zou willen doen zijn:
– Een slipcursus.

– Verdiepen in de politiek.
– Op wintersport.
– Een roadtrip in Amerika maken.
– Piano leren spelen.
– Zangles nemen.
– In een hotelkamer met jacuzzi willen overnachten.
– Een handlettering cursus willen doen.
– Leren om bier te tappen.
– Spaans te kunnen spreken.
– Op een yogavakantie gaan.
– De marathon van New York rennen.
– Verrast worden met een surprise party.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *