Powervrouwen; wie is jouw inspiratie?

Inspiratie krijgen van de boodschap van een ander, opkijken tegen een bepaalde levensstijl of dromen over het leven een iconisch persoon. Iedereen is uniek, maar er zijn er een paar die bijzonder uniek zijn. Voor iedereen kan dat iemand anders zijn, maar dit is mijn lijstje van powervrouwen.

Misschien gek, maar nadat ik moeder ben geworden, voelde ik me meer vrouw. Misschien door de ervaring van het zwanger zijn, het borstvoeding geven en het moedergevoel wat ik erbij kreeg. Maar ook door er te zijn voor de kinderen in mijn klas, het drinken van wijn en dragen van hakken voel ik me écht een vrouw.
Een tijd geleden kocht ik het boek: ‘50 sterke vrouwen die de wereld veranderden‘, een mooi boek met verhalen van bijzondere vrouwen. Alleen de cover al, hallo prinses Diana. Wereldicoon. Een paar vrouwen uit dit boek staan op mijn lijst, maar ik heb er ook een paar zelf toegevoegd.

1 Carrie Bradshaw
Voor mij op nummer één, stijlicoon en leading lady in de serie (& films) ‘Sex and the City’. O man, wat houd ik van haar. Ze is een schrijfster, in New York, heeft waardevolle vriendschappen, maakt fouten, gelooft in de liefde en trouwt uiteindelijk met haar droomvent. Story of my life! Niet voor niks wil ik trouwen op die mooie, blauwe Manolo Blahniks.

2 Frida Kahlo
Deze vrouw werd geboren met een open rug, kreeg ook nog eens een tramongeluk op haar achttiende, wat zij wonder boven wonder overleefde, maar moest daardoor wel 32 operaties ondergaan. Wat een tegenslagen en verdriet, maar haar creativiteit is er niet minder op geworden. Ze begon met het schilderen van haar voeten toen zij aan bed gekluisterd was. Wat volgde waren zelfportretten, omdat zij zo alleen was en zichzelf het beste kende. Kunstwerken ter ere van de schoonheid van imperfecties. Ze schilderde namelijk de zwarte haren boven haar lip en haar grote, doorlopende wenkbrauwen. Geniaal.

3 Rita Pierson
Tijdens een cursus op werk werd het filmpje van deze vrouw getoond. Ik werd meteen gegrepen door haar manier van vertellen, haar overtuiging en haar passie voor lesgeven. Wat een heldin! Wat zou ik graag met haar willen werken en van haar leren. Wat krijg ik een energie van dit filmpje, echt, even kijken. Het duurt maar zeven minuten. Helemaal als leerkracht, je beseft je weer even dubbel en dwars wat voor impact je maakt op het leven van leerlingen. “Educators are born to make a difference”.

4 Linda de Mol
Wat vind ik haar een fantastische zakenvrouw. Ze doet tv-werk, speelt in films en series, heeft een eigen magazine en staat lekker iedere maand zelf op de cover (lijkt me geweldig). Ze heeft een foundation opgericht én heeft een eigen festival. Ik vind haar geweldig, punt.

5 Miss Liberty
Het vrijheidsbeeld in New York, de vrouw die daar in weer en wind met haar arm in de lucht staat. Miss Liberty is voor mij hét gezicht van New York, de stad waar ik zo dol op ben. Een krachtige vrouw die symbool staat voor vrijheid en verwelkoming van iedereen. Die iedereen accepteert zoals hij is, ongeacht je geslacht, afkomst, ideeën en voorkeuren. Mooie gedachten waar ik naar wil leven en zij is het boegbeeld van die kernwaarden. Vandaar dat ik haar ook op mijn been heb laten tatoeëren. Op deze manier draag ik haar én de stad New York, altijd bij me.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *