Love is love – Pride Amsterdam

De mombun had even vrij, ik gooide gister mijn haren los om naar de Pride in Amsterdam te gaan. Het weer tijd voor een kleurrijk feestje onder het motto ‘Love is love’, want liefde is waar het toch allemaal om draait in het leven?

Los van de nieuwsberichten en hier en daar een regenboogvlag, merk je in Haarlem weinig van de Pride. Dit jaar ga ik weer naar Amsterdam toe om de ‘Canal Parade’ van Pride te bekijken. Na een paar jaar te hebben overgeslagen, was ik even de vibe kwijt. Hoe ging dat ook alweer, feestvieren op de Pride?

Find your fetish

Zodra je aankomt in Amsterdam dan weet je direct weer hoe het ook alweer voelt, Pride is in volle gang en dat is te zien. Zoals het stel achter mij zei toen we de trein uit stapten: “Het geeft wel sfeer in de stad hé.” Want inderdaad, wat een sfeer. Er wordt op straat gedronken, er wordt overduidelijk drugs gebruikt, er wordt gedanst en de meest bijzondere kledingstukken zijn uit de kast getrokken. Er zijn mensen in leer, mensen met hondenmaskers op, mensen hebben veren op hun lijf bevestigd, er lopen mensen met zo goed als niks aan, mensen in glitter en mensen in unisex outfits. This is Pride!

Love is love

Het mooie aan de Pride is alle liefde die je voelt en ziet. Daarom voelt Pride voor mij ook een beetje als de dag van de liefde. Wat is het toch een fantastische dag! Iedereen die je op één van de boten ziet dansen of langs de kant ziet staan of verderop in de straat ziet feesten, iedereen is blij. Iedereen is trots, draagt waar hij zich het fijnst in voelt en iedereen straalt zoveel liefde uit als een dag van vandaag.
Het maakt niet uit waar je vandaan komt, wat je hebt meegemaakt, er is altijd wel iemand die ook van hetzelfde houdt als jij. Er is altijd wel iemand die voor je wilt zorgen, die van je houdt om wie je bent.
Of het nou gaat om een hetero of gay relatie, om vriendschap of alles er tussenin. Liefde is liefde en liefde is het belangrijkste op de wereld.


Love is all around us.

Pride 2019

2 gedachtes over “Love is love – Pride Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *