Trouwdag – klein en intiem

Afgelopen dinsdag was het dan zover, we hebben samen met onze getuigen getekend voor een leven met elkaar. Nog steeds zijn we aan het nagenieten van onze kleine en intieme trouwdag.

Bijna anderhalf jaar geleden, toen onze kleine hummel net een paar weken oud was, deden wij een aanvraag voor ‘gratis geregistreerd partnerschap’. We noemen het gewoon trouwen, want jeetje, het is wel een mondvol. Daarnaast noemen we elkaar geen partner, maar sinds dinsdag noemen we elkaar wel lekker overdreven ‘mannetje’ of ‘vrouwtje’ en doen we allemaal romantische dingen voor elkaar. We genieten volop van onze wittebroodsweken.

Gewoon een dinsdag

Dat we zouden gaan trouwen hebben we een lange tijd niet aan de grote klok gehangen. Daarna is het steeds meer uitgegroeid tot een ‘echte trouwdag’, een dag waarvoor je ineens heel veel keuzes moet maken. De makkelijkste is eigenlijk dat je hebt besloten een aanvraag te doen. Daarna moet je kiezen wat je aan doet, wie je uitnodigt, wat je verder gaat doen.
Ineens een hoop geregel en dat voor een gewone dinsdag. We hebben er veel over nagedacht, maar ons streven was echt om het klein te houden. Geen ringen, geen ja-woord, geen speeches en geen cadeaus. Gewoon onze familie, onze getuigen en ons kleine hummeltje.

Toch best bijzonder

Om eerlijk te zijn, konden wij ons weinig voorstellen van hoe zoiets zou verlopen. We tekenen gewoon, geen poespas verder dachten wij, maar toen de trouwambtenaar ging oplezen waarvoor we gingen tekenen, kreeg ik stiekem toch tranen in mijn ogen. Daar zitten we dan, dacht ik. Wie had dat twee jaar geleden gedacht? Ik niet in ieder geval. Hier zit ik dan, met mijn twee liefste vriendinnen aan mijn zijde, hij met zijn broertje en zijn beste vriend. Wat bijzonder. Echt waar.
Mijn vriendinnen hebben toch een cadeau geregeld, namelijk een fotoshoot van ‘Fotostudio Zandvoort’ en toen we een paar preview foto’s toegestuurd kregen, sloeg mijn hart een slag over. Wauw. Wat een mooie herinnering aan een toch wel bijzondere dag.

Groot feest

Een groot feest lijkt mij echt te gek, samen met iedereen uit onze familie en al onze vrienden. Dat komt echt nog wel, we willen graag onze liefde met jullie delen, alleen deze keer was voor ons zelf. Op dit moment past klein en intiem bij ons, het was ons al druk genoeg met die kleine, met de verhuizing en de rest van het leven gaat ook gewoon door.
Dat betekent niet dat we alsnog een liefdesfeest kunnen geven, over een tijdje of over een paar jaar. Laten we klein beginnen en groots eindigen.

We genieten in ieder geval van alle lieve berichtjes, kaartjes via de post (ik ben dól op post) en de foto’s en filmpjes. Echt, zo waanzinnig lief. Bedankt voor jullie bijdrage aan mijn trouwschoenen, mijn droom is uitgekomen, ik ben met mijn ‘Mr. Big’ getrouwd op die mooie, royal blue Manolo Blahniks en dat is goud waard. Dat kan ik in ieder geval van mijn bucketlist afstrepen.
Proost op de liefde, lieverds.

Meer lezen? Lees hier mijn recente berichten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *