Trouwtradities

Zoals jullie misschien op social media hebben gezien, afgelopen weekend heb ik bruidsjurken gepast. Samen met mijn twee beste vriendinnen aan mijn zijde, een mooie traditie als je gaat trouwen. Ook zeker een ervaring om van mijn bucketlist af te strepen.

Duurzaam mijn dromen waarmaken, het iets wat mij bezighoud. Hoe maak je je dromen waar én ben je toch bezig met wat goed is voor de wereld? Mijn grote droom is trouwen op de schoenen die Carrie Bradshaw uit Sex and the City droeg. Door mijn lieve vrienden, familie, collega’s en een paar onbekende donateurs gaat dat lukken.
Geen grootste bruiloft, geen taart van drie verdiepingen en geen jurk die je maar een dag draagt. De meisjesdroom van vroeger, het past niet meer bij wie ik nu ben.

Trouwtradities

Onze trouwdag houden we klein en simpel. We trouwen in de stad waar we verliefd op elkaar zijn geworden, waar onze herinneren hebben en waar onze dochter geboren is. De schoenen zijn voor mij heel belangrijk, werkelijk een droom die uitkomt en tegelijk mijn ‘something blue’. De blauwe kleur staat voor bescheidenheid en trouw, en ik kan ze iedere feestdag uit de kast trekken.
De jurken die ik afgelopen weekend heb gepast, gaan het helaas niet worden. Ook al heb ik ‘the one’ gevonden, door die jurk vallen de schoenen in het niet en dat is nou net niet de bedoeling. Net als Carrie, kies ik een simpele jurk voor mijn cityhall wedding. Een jurk die ik, traditiegetrouw, nog geheim houd voor de bruidegom. Best spannend.

Bruidsmode Haarlem

Over de drempel

De week voor onze trouwdag is er ook nog een verhuizing en de week na de trouwdag gaan we met twee andere stellen naar Disney Land Parijs en de stad van de liefde pakken we ook even mee. Mijn hakken gaan die trip natuurlijk ook mee en als we thuiskomen, mag mijn man – ha! Dat klinkt zo onwerkelijk – mij over de drempel van ons nieuwe huisje tillen. Voor geluk.
Als alle rust weer is wedergekeerd komt er een feest om ons geluk nog te vieren met iedereen die ons aan het hart staat. Een liefdesfeest, waar ik natuurlijk ook weer mijn mooie ‘Carrie-hakken’ zal dragen.

Meer lezen? Zie hier mijn recente berichten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *