Waarom baby’s de beste ninja’s zijn

Baby’s zijn bijzondere wezens. Ze zijn express schattig ter wereld gekomen zodat je je ogen niet van ze af kunt houden. Ook kunnen baby’s bepaalde eigenschappen hebben die onverklaarbaar zijn, eigenschappen die alleen de beste ninja’s bezitten

Naarmate mijn baby wat ouder wordt en steeds meer kan, vallen er ook steeds meer dingen op. Ik moet vaak om haar lachen en besloot wat grappige dingen op een rijtje te zetten. De meeste ouders zullen de meeste dingen vast wel herkennen. Voor degene die (nog) geen kinderen hebben, dit zijn de geheime trucjes die baby’s dus kunnen.

1 Baby’s poepen als hun luier nét verschoond is
Honderd procent zeker dat mijn baby dit niet als enige doet. Hier kwam ik al snel achter, zelfs de kleinste inimini baby’s hebben al door dat hun luier om de zoveel tijd verschoond wordt. Dat moet wel. Je kan er de klok op gelijk zetten dat zodra jij de luier hebt verschoond, binnen tien minuten de luier vol zit met poep. Ook al wacht je een uur, drie uur of de hele nacht. Pas als je hun luier hebt verschoond laten ze alles gaan.

2 Baby’s hebben adelaarsogen
Alles wat jij in je mond stopt is interessant. Op een gegeven moment weten ze, wat in de mond gaat, is voedsel en voedsel is leven. Zo zette ik een bakje met snacks uit het zicht van mijn baby. Zij zat lekker op een paprika te kauwen en ik pakte geluidloos een snack uit het bakje. Langzaam beweeg ik mijn hand langs mijn lijf omhoog. Zij knabbelt nog rustig op haar paprikaatje. Ik verberg mijn snack aan de binnenkant van mijn hand en doe alsof ik jeuk heb aan mijn hoofd. Bijna bij mijn mond, baby heeft nog niks in de gaten. Zodra ik mijn mond open doe en denk dat ik er ben, draait ze haar hoofd, laat de paprika vallen en kijkt me aan met een blik die boekdelen spreekt. Betrapt. Hoe dan?

3 Baby’s zijn zo snel als het licht
Als je gezellig bij je kindje zit bewegen ze zich soms een beetje lomp en ongecontroleerd, heel schattig. ‘Ze hebben nog veel te leren’, denk je dan. Zodra je wat gaat pakken uit de keuken of even naar het toilet gaat dan zijn ze ineens superninja’s en liggen ze ineens een meter verder of honderdtachtig graden gedraaid of met hun hoofd onder kussens. Sneaky zijn die kleine hummels, zodra je even niet kijkt kunnen ze opeens veel meer. En nog zo iets, ze draaien altijd naar het eind van de bank, hoe je ze ook neerlegt of draaien altijd zo dat ze klem komen te zitten.

4 Baby’s grijpen selectief
Dat veel moeders een kort, pittig kapsel nemen begrijp ik volkomen. Ik heb ook ervaren waarom, ik begin er alleen niet aan. Dan maar elke dag een ‘mombun’. Het bijzonder is – en mijn kleine hummel is daar een ster in – dat ze niet altijd aan een hele pluk haar trekken. Die van mij krijgt het voor elkaar één haar te pakken, precies eentje! HOE? En nog belangrijker, WAAROM? Aan één haar trekken doet zoveel meer pijn dan aan een pluk. Dit kunnen ze echt niet onbewust doen hoor.

5 Baby’s voelen aan wanneer jij zit
De tijd dat baby’s slapen wordt steeds minder, ook de diepte van de slaap wordt minder. Eerst kon ik stofzuigen, de vaatwasser uitruimen en de trap op en af lopen als zij sliep. Nu loop ik als een ninja de trap op en af (ook ouders ontwikkelen bijzondere eigenschappen) en doe ik huishoudelijke taken zo zachtjes mogelijk. Als je dan denkt, nog even een half uurtje wat lezen of op de bank liggen, dan worden ze ineens wakker. Doei tijd voor jezelf.

6 Baby’s en het sokkenraadsel
Je kleedt je baby leuk aan, sokjes aan en je legt haar even neer. Je komt terug en er mist een sok. Je trekt het sokje weer aan, tilt de baby op, zet haar op je schoot en er mist een sok. Je trekt het sokje weer aan, loopt een paar rondjes met je baby door huis en op de grond ligt een sok. Je trekt de sok weer aan, legt de baby neer voor een dutje, kijkt na een kwartiertje even en je vindt een sok. Vraag me niet hoe, maar ik denk dat baby’s zo’n ultra glad huidje hebben dat die sokken zonder enige beweging gewoon uit gaan. Ik bedoel, wij doen veel meer met onze voeten, maar ik zie nergens verdwaalde sokken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *