Wat een moeder doet als zij alleen is

Het komt weinig voor dat ik, sinds ik moeder ben, echt alleen ben en dat zullen vast meer moeders hebben. Vooral als je jonge kinderen hebt, heb je altijd een oplettend oog, zelfs als ze slapen. Echt ongestoord iets voor jezelf doen is best lekker. Wat doe jij het liefst als je alleen bent?

Natuurlijk doe ik wel eens iets voor mezelf. Ik werk ook gewoon drie dagen, ik ga wel eens een avondje de deur uit en als ze overdag een dutje doet, grijp ik de kans aan om één van mijn hobby’s uit te voeren.
Toch is écht alleen zijn iets heel anders, dat op z’n tijd echt even nodig is. Ik bofte vandaag; hummel was uit logeren en vriendlief had een vroege dienst. Het huis voor mezelf. Lekker alleen zijn. Het zal voor iedere moeder uiteraard een ander lijstje zijn, maar dit zijn de dingen die ik doe als ik alleen ben.

1 Nog even in bed blijven liggen
Op andere dagen doe ik dit nooit. Ik word wakker en ik sta op om hummel uit bed te halen. Dit keer bleef ik nog even liggen, ik liet mijn gedachten nog even op de vrije loop en ik las een paar hoofdstukken. Wat een luxe!

2 Niet praten
Tot ik haar op ging halen heb ik niet gesproken, geen woord en helemaal niet bewust, het gebeurde gewoon. Ik kwam er pas achter toen ik liedjes mee ging zingen in de auto. Ook wel eens fijn, om gewoon even niet te hoeven praten.

3 Yoga doen
Überhaupt iets aan sport doen. Even ongestoord 45 minuten alleen maar met yoga bezig zijn, duizend keer ‘yes’! Ik heb het geprobeerd hoor, sporten waar zij bij is, maar nu ze in de kruipfase is aangekomen en zich aan van alles en nog wat optrekt, is het een no-go.

4 Harde muziek aanzetten
Sinds mijn kleine hummel met mij meerijdt in de auto, is het volume van de muziek gedaald. Er speelt nog geen kindermuziek gelukkig, gewoon mijn eigen muziek, maar dan zachter. Heerlijk om weer even een autoconcert te kunnen geven.

5 Open met die ramen!
Wat ik dus ook niet meer doe sinds er een baby on board is, rijden met de ramen open. Ik heb liever mijn ramen open dan de airco aan, lekker die wind door je haren, I like it. Voor een baby moet rijden met ramen open vast voelen als een tornado, dus dat laat je dan als moeder braaf achterwege. Fantastisch om de wind weer even te voelen.


Gewoon wat kleine dingetjes waarvan je eigenlijk vergeet hoe fijn ze zijn om te doen, ik heb er extra hard van genoten. Zo nu en dan is alleen zijn fijn, maar het fijnst is toch wel bij mijn hummel zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *