Wat eet een vrouw die vast?

Ondertussen weten jullie wel hoe het vasten werkt, jullie weten nu vooral wanneer ik wel en niet eet. Zoals ik al eerder heb verteld is vasten geen dieet, je mag dus eten wat je wil. In deze blog vertel ik wat ik eet op een ‘normale’ vastdag en op een dag waarop ik 24 uur zonder eten ga.

Nu ik langer dan een maand bezig ben met vasten, kan ik nog steeds niet geloven wat voor fijne voordelen vasten heeft. Deze levensstijl past écht bij mij. Om mezelf uit te dagen ga ik nu vier vrijdagen 24 uur zonder eten. Aankomende vrijdag is de laatste keer, misschien dat ik het daarna één keer in de maand blijf doen – just to spice things up. In deze blog vertel ik wat eet, zodat je een beetje een idee krijgt van hoe makkelijk het is, je een idee krijgt van de hoeveelheden die ik eet en waarom ik voor bepaald eten kies.

Een normale vastdag

Op een normale vastdag eet ik tussen 12 uur ’s middags en 7 uur ’s avonds, ik eet dus in een tijdbestek van 7 uur op een dag (wat er vaak 6 of zelfs 5 zijn) en vast 17 uur. Op een willekeurige dag kan dit zijn wat ik eet:

Rond de klok van 12 begin ik met het maken van mijn eerste maaltijd, ik kies hierbij het liefst een maaltijd zonder koolhydraten. Hier voorkom ik mee dat mijn insuline ineens omhoog schiet. Ik kies bij deze maaltijd voor de combinatie van eiwitten, groenten en vetten.
In een pan roerbak ik in kokosolie de volgende ingrediënten: 3 eieren, 100 g Italiaanse wokgroenten, handje bladspinazie, 1/4 paprika, 1/2 tomaat, 1/2 avocado en een augurk (of twee).

Tussen één en drie uur eet ik wat kleine snacks, soms een handje noten, soms een koekje (of twee) of eet ik fruit. Heb ik meer trek, dan warm ik bijvoorbeeld een kommetje soep op. Rond vier uur neem ik regelmatig wat soja yoghurt met een handje noten. En wat ik laatst had gemaakt voor avondeten was echt heel lekker: pasta van rode linzen met kastanje champiogns, twee handjes bladspinazie, twee wortels, 1/4 bleekselderij, een tomaat en lekker wat pesto er doorheen. ZO LEKKER!

Een dag waarop ik 24 uur vast

Deze maand vast ik iedere donderdag op vrijdag 24 uur. Ik eet donderdag voor het laatst tijdens het avondeten en eet vrijdag pas weer met het avondeten. Wat ik dan eet is wel minder dan normaal, maar één keer in de week wat minder eten is niet zo erg. Ik eet dan bijvoorbeeld een flinke kom soep, ik ben dol op zoete aardappelsoep. Daarna zilvervliesrijst of basmatirijst (net hoe healthy we ons voelen) met een groenteburger en flink wat sperziboontjes. Soms prop ik er dan nog even wat lekkers in, wat chips of een roze koek.
Ik moet zeggen, door het vasten heb ik ook minder behoefte in ‘slechte dingen’. Ik kan makkelijker de verleiding weerstaan, omdat ik mezelf eigenlijk train door ‘nee te zeggen’ tegen eten in de vastenperiode.


Wil je meer lezen? Hieronder zie je een lijstje met mijn recente berichten. Heb je vragen over het vasten, stel ze gerust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *