Zaterdagroutine

Veel mensen hebben baat bij routines, bij gewoon iedere keer dezelfde dingen doen. Voor sommige saai of een sleur, maar voor vele gewoon fijn en vertrouwd. Zelf heb ik ondertussen een fijne zaterdagroutine die ik graag met jullie deel.

Wat herinner jij je nog van je jeugd? Wat je op pakjesavond kreeg of dat je bij de slager altijd een stukje worst kreeg? Of dat je op je verjaardag altijd mocht kiezen wat je wilde eten. Inderdaad. De gewoontes, routines en rituelen van je gezin, je familie en zelfs je vriendengroep zijn dingen die je je later herinnert. De kleine dingen die je ‘altijd deed’ zijn juist waardevol voor later. Misschien leuk om je eigen routines eens onder de loep te nemen of nieuwe routines te bedenken.

Gezinnetje van drie

Toen wij nog met z’n tweeën waren hadden wij andere routines dan nu, logisch ook, maar een pannenkoekenontbijt en lieve briefjes voor elkaar achterlaten doen wij nog steeds.
Nu hummel steeds meer kan, is het steeds leuker om dingen te ondernemen. Afhankelijk van de ploegendienst van hubby, gaan wij heerlijk met z’n drietjes op pad. We zijn zo blij dat we in Haarlem veel natuur om ons heen hebben waar we op de fiets zo naar toe kunnen.

Slow saturday

Ook al begint mijn weekend al op donderdag, zaterdag voelt écht als het weekend. Op donderdag en vrijdag onderneem ik regelmatig verschillende dingen, doe ik klusjes en maak ik wat tijd voor mezelf vrij. Op zaterdag is het familytime, ik noem het een slow saturday. Geen afspraken, gewoon wij die onze dingen doen.
We beginnen de dag rustig, hummel krijgt ontbijt, hubby slaapt een beetje uit en we rommelen lekker in huis. Wat overdag op de planning staat is een bezoek aan de bibliotheek en daarna even koffie drinken bij een leuk koffietentje. Daar kunnen wij echt van genieten, samen koffie doen. Deden we ook altijd toen we met z’n tweetjes waren, nu gezellig met hummel erbij. Cleeff blijft onze favoriet, maar dichterbij ons huis is nu een nieuw koffietentje geopend: Nes71 en daar bevalt het ook erg goed.

Normen en waarden

Wij vinden het belangrijk dat onze hummel veel in aanraking komt met boeken, met andere mensen en de natuur. Dat ze betrokken wordt in een ‘dagelijks leven’ en we stellen grote dingen zoals speelparadijzen en Sinterklaasintochten nog even over. Dat komt allemaal wel vinden wij. Na hummel haar middagdutje fietsen we naar het bos of strand, halen we boodschappen, koken we en eten we samen.
Zaterdag is onze dag voor qualitytime, dat hebben wij met elkaar afgesproken en dat zullen wij voortzetten. Later, als we het over ‘vroeger’ hebben, praten we over de bibliotheek, het koffietentje en de gezellige dag met z’n drietjes. Ik kijk er nu al naar uit.

Meer lezen over mijn moederschapsleven? Dan is dit wellicht iets voor jou:

Wil je gewoon mijn recente berichten zien? Hieronder een lijstje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *